Stichting Behoud Hoogaars gebruikt cookies om de website te analyseren en voor social media. Door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op "Akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Werkgroepen

Bestuursleden uit de werkgroepssector dragen zorg voor de werkgroepen: Documentatie en Archief, Restauratie en Onderhoud, Varen, Communicatie en PR, Evenementen en SBH-Loods.

Documenten

Coördinator: Hans Voskuil

De Documentatiesectie is in 1998 gestart, door A.J. (Bram) Verwijs. Bram kon het niet meer aanzien dat het hele papieren verleden van de in 1990 opgerichte Stichting Behoud Hoogaars (SBH) ongeorganiseerd en weinig toegankelijk op meerdere plaatsen lag opgeslagen. Het gevaar dat de historie van de SBH inclusief waardevolle documenten van deze behoudsorganisatie incompleet zou raken of zelfs verloren zou gaan was levensgroot.

Coördinator: Peter van der Rhede

De werkgroep onderhoud zorgt voor het groot technisch onderhoud, restauratie van  schepen van de stichting en restauratieprojecten en is verantwoordelijk voor werkplaats en materialenbeheer.

Varen

Coördinator: Henk Assink

De werkgroep varen houdt zich bezig met alles wat verband houd met het varen met gasten, zoals o.a. het boeken van de vaartochten, het bemannen van de schepen, het opleiden en (laten) evalueren van de maten en schippers, met vaardigheidscriteria en met veiligheid.

Werkgroep varen onderhoud het contact met Federatie Varend Erfgoed Nederland

Coördinator: Conny Boersma

De Werkgroep Communicatie en PR is verantwoordelijk voor o.a. het verzorgen en uitgeven van de Klapmuts (medewerkers), de Nieuwsbrief en de Consent (beide voor donateurs en relaties), het ontwikkelen van een documentatie- en informatiecentrum en het up-to-date houden van de website. Daarnaast wordt de algemene publiciteit en persinformatie verzorgt, evenals brochures en ander informatiemateriaal.

Evenementen

Coördinator: Hans Kole

De werkgroep evenementen heeft o.a. als taak het organiseren  en promoten van het vaste jaarlijkse SBH-evenement (Van Loon Hardzeildagen). Daarnaast het ontwikkelen en onderhouden van contacten met regionale evenementencommissies en het promoten van en deelnemen aan (inter)nationale evenementen, wedstrijden en manifestaties, die passen binnen de doelstellingen van het maritiem varend erfgoed (bij voorbeeld Sail, Antwerpen). Hierbij zorgt de werkgroep ook voor de promotie rondom deze evenementen (kraam, artikelen, bemensing).

Coördinatie: Carel Flipse, Mart Sturm