Stichting Behoud Hoogaars gebruikt cookies om de website te analyseren en voor social media. Door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op "Akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Drie Gebroeders

Type: Hengst
Lengte: 11.75
Materiaal: Hout
Uitvoering: Visserman
Bouwjaar: 1908
Bouwer: Verras, De Paal
Registratie: TH 49
Status: Varend

n 1925 laat van Waes een nieuwe hengst bouwen bij Verras. Hij schrijft het schip in onder de naam Twee Gebroeders met consentnummer GR13. De GR13 vist op mosselen in de Oosterschelde. In 1929 wordt het schip al weer verkocht. Nu aan de familie Schot in Tholen. En dan wordt het al weer wat bekender bij ons want het visserijnummer wordt: TH 49. Na de oorlog In 1945 wordt het schip opnieuw ingeschreven. Deze keer Hendrik Schot als eigenaar. We zijn inmiddels eind jaren 50. Beide zoons van Hendrik Schot ambieerden een baan aan de wal en de TH 49 wordt te koop aangeboden in Roosendaal. Dick de Leeuw, zoon van Govert de Leeuw. Govert laat zich door zoon Dick vermurwen en ze kopen de TH 49. De Zeeleeuw is geboren !

In 1980 wordt de Zeeleeuw te koop gelegd in Stavenisse. En dan komen onze Duitse platbodemvrienden Rolf Bringman en Jurgen Hassel om de hoek kijken… In augustus 1980 kopen ze het schip. In 1982 krijgt de Zeeleeuw zelfs oorspronkelijke naam terug: De Drie Gebroeders, TH 49. Dan koopt de Stichting Behoud Hoogaars het schip. In 2003 wordt begonnen met de hernieuwbouw.


Dit zijn onze schepen die voor een vaartocht beschikbaar zijn.

Voor info en reservering mail naar: varen@hoogaars.nl